Mali Blu u Zemlji Zmajeva"Mali Blu u Zemlji Zmajeva" je živopisna ilustrovana bajka o dječaku čija je plemenitost, samilost i hrabrost spasila cijelo kraljevstvo.

Priča ukratko ide ovako:


"Kralj Herbert je teško bolestan! Magnus Occultus, dvorski čarobnjak, objavljuje da mu za spasonosni elixir nedostaje nekoliko kapi zmajevih suza.

Odlazeći u zemlju zmajeva, vitezovi kralja Herberta se bore na život i smrt sa tim strašnim čudovištima.

Za to vrijeme, dječak štitonoša, Mali Blu, nalazi napuštenog i uplakanog zmaja - bebu, krije ga i brine se o njemu.

Vitezovi se vraćaju kući desetkovani i praznih ruku. Ali ne i Mali Blu! On dovodi u šatorskim platnima skrivenog svog neobičnog prijatelja.

Zli kralj Evan, gospodar susjedne zemlje, koristi priliku, podiže golemu vojsku i pustoši divno Herbertovo kraljevstvo. Na kraju, spreman za konačnu pobjedu, opsjeda Herbertov dvorac, u kojem se nalaze kralj, njegovi malobrojni vitezovi i Mali Blu."

Da li će čarobnjak Magnus Occultus dobiti ljekovite zmajeve suze? Da li će kralj Herbert od njih ozdraviti? Kako će se duga opsada dvorca završiti?

I, kako će iskreno prijateljstvo malog dječaka i malog zmaja spasiti Herbertovo kraljevstvo? otkrijte sami u ovoj uzbudljivoj priči.

p.s.: "Na prvi pogled, bajka se može učiniti i predramatičnom; stoga posebno napominjemo da ni u riječi ni u slici ne postoje eksplicitni prizori nasilja."


(Cijelu priču zajedno sa ilustracijama možete pročitati ako kliknete "bajka")